New Posts

Parempoolsed lähevad valimistele liidrite nimekirja ja selge sõnumiga: Kaitseme vabadust!

13 aprill, 2024

Parempoolsed panid paika kandidaatide nimekirja ja plaani Euroopa Parlamendi valimisteks, erakonna eesmärk on kaitsta Euroopa vabadust ja Eesti vabadusi Euroopas.

“Eesti ja Euroopa Liit on vabaduse teelt tugevalt vasakule keeranud,” ütles erakonna juht Lavly Perling. “Riigiusk, bürokraatia, arusaam, et riik teab paremini, et ametnikud reguleerivad õigemini kui turg, et omanikust enam hoolib ametnik. Ei! Parempoolsed usuvad inimest, mitte riiki, iseendaga hakkama saamist, mitte “lapsehoidja-riiki”, omanike vastutusvõimet, mitte ametkondade korraldamist,” võttis Perling kokku erakonna hoiaku.

Areng toimub vaid läbi vabaduse ja see on väärtus, mille eest Parempoolsed seisavad, seda nii Eestis kui Euroopas, kaitstes vabadust kõigis tema vormides, rõhutas ta.

Perling tõi esile, et Meie lähinaabrid Soomes, Rootsis, Lätis ja Poolas on juba valinud parempoolse arengutee. “Euroopa on tegemas parempööret, aga meie valitsus on endiselt teel vasakule kraavi. Seekordsed Euroopa Parlamendi valimised annavad võimaluse alustada parempööret ka Eestis. Nüüd on Parempoolsete kord,” ütles Perling.

Parempoolsete nimekirjas kandideerivad europarlamenti erakonna juht Lavly Perling, julgeolekuekspert Rainer Saks, kliimateadlane Annela Anger-Kraavi, ettevõtja ja kultuurikorraldaja Eero Raun, ettevõtja Kadri Kullman, kaitseliitlane ja julgeolekuasjatundja Ilmar Raag, ettevõtja ja omavalitsustegelane Andres Kaarmann, ajakirjanik Marti Aavik ning ettevõtja ja tehnoloogiaekspert Kristjan Vanaselja. “Meie liidrite nimekirjas kandideerivad värsked nimed, oma valdkonna tipud – julgeolekust kliimani. Valijal on võimalus suunata Eesti uute inimeste abiga paremale teele,” märkis Perling.

Parempoolsed küsivad nendel valimistel ühiskonna toetust, et seista Euroopa Parlamendis Eesti Vabariigi ja Eesti inimeste vabaduste eest. Euroopa Parlamendis otsime liitlasi, kes jagavad sarnaseid põhimõtteid ning juhinduvad poliitiliste valikute tegemisel vabaduse ideaalist. Parempoolsed jagavad väärtusruumi Euroopa Rahvaparteiga (EPP) ning meie nimekirjast valitud saadikud liituvad Euroopa Parlamendis EPP fraktsiooniga.