New Posts

Parempoolsed kaasasid 2023. aastal üle 700 000 euro eraannetusi

9 jaanuar, 2024

Erakond Parempoolsed kogus 2023. aastal 712 292 eurot eraannetusi, sellest neljandas kvartalis 323 574 eurot. Parempoolsete tegevusse panustas üle 40 protsendi erakonna liikmetest ja üle 130 eraannetaja väljastpoolt erakonda.


„Kogutud summa ja toetajate pikk nimekiri kõneleb ettevõtlike inimeste usaldusest. Parempoolseid toetavad need inimesed, kes panustavad Eesti riiki, mitte ei oota riigilt hüvesid. Nende usaldus kohustab meid seisma parempoolse maailmavaate eest ajal, mil kõik Riigikokku valitud erakonnad pidurdavad Eesti majanduse arengut,” ütles Parempoolsete esimees Lavly Perling.

Parempoolsete aseesimehe Kristjan Vanaselja sõnul ei ole erakond kehtestanud liikmetele kohustuslikku liikmemaksu. „Ehitame erakonda, kuhu liikmed soovivad panustada vabatahtlikult, sest nad jagavad erakonna väärtusi ja toetavad erakonna poliitikat,“ märkis Vanaselja.
Keskmiselt toetas iga Parempoolsete liikmest annetaja erakonda 467 euroga ning suurem osa neist teeb seda regulaarselt ja igakuiselt. „See näitab, et liikmed usuvad Parempoolsetesse ja on lisaks ajale ning teadmistele valmis panustama erakonda ka rahaliselt,“ selgitas Vanaselja.


Parempoolsete suurimad toetajad olid 2023. aastal Ivar Dembovski, Oleg Gross, Taavet Hinrikus, Raul Kirjanen, Rain Lõhmus, Heldur Meerits, Mart Mere, Jaan Pillesaar, Almar Proos ja Sten Tamkivi.


„Erakonna toetajate hulgas on ettevõtjaid erinevatest valdkondadest: tootmisest ja tehnoloogiasektorist kuni panganduseni. Inimesed, kes on ühiskonnas netopanustajad, ootavad läbipaistvat ja professionaalset juhtimist ning maksumaksja rahaga laristamise lõpetamist. Kutsume ka teisi ettevõtjaid Eestis käimasolevale vasakpöördele vastu hakkama ning parempoolset mõistuse häält toetama,” ütles erakonna aseesimees Siim Kiisler.


Uuest aastast keskenduvad Parempoolsed Euroopa Parlamendi valimistele ja jätkavad erakonna üle-eestilise organisatsiooni ehitamist.

Meediakajastused samal teemal:

ERR – Parempoolsed kogusid rohkem annetusi kui parlamendiparteid

https://www.err.ee/1609218396/parempoolsed-kogusid-rohkem-annetusi-kui-parlamendiparteid

Delfi – Parempoolsed kasutavad annetuste tulva organisatsiooni ehitamiseks

https://www.delfi.ee/artikkel/120261766/parempoolsed-kasutavad-annetuste-tulva-organisatsiooni-ehitamiseks

Õhtuleht – Parempoolsed kogusid annetusi peajagu rohkem kui kõik valitsuserakonnad kokku. Keskerakond jäi nii kuivale, et suurim summa tuli esimehelt

https://www.ohtuleht.ee/1099213/erakondade-rahakott-parempoolsed-kogusid-annetusi-peajagu-rohkem-kui-koik-valitsuserakonnad-kokku-keskerakond-jai-nii-kuivale-et-suurim-summa-tuli-esimehelt